Veliki za male

Maraton za djecu sa šećernom bolešću

Objavljeno: 7.10.2012

Gospodin prof.dr.sc. Vedran Krčadinac, član Zagrebačkog dijabetičkog društva, istrčao je 7.10.2012. „21. zagrebački maraton“ i pritom postigao odličan uspjeh: završio je na 40. mjestu u ukupnom poretku s vremenom 3:21:11 i od sponzora prikupio sredstva za nabavku barem tri zamjenske inzulinske pumpe.

Naime, već smo najavljivali da g. Krčadinac ima namjeru, po uzoru na poznate maratone koji se trče u svijetu (npr.  Njujorški maraton), samoj utrci dati humanitarni karakter. Uložio je mnogo truda i dobre volje kako bi pronašao sponzore koji su tim povodom donirali financijska sredstva s nakanom da pomognu djeci koja boluju od šećerne bolesti. Prema dogovoru g. Krčadinca, predstavnika Zavoda za dječju endokrinologiju Klinike za pedijatriju KBC Zagreb i predstavnika Društva „Veliki za male sa šećernom bolešću“ odlučeno je da se financijska sredstva iskoriste za nabavku zamjenskih inzulinskih pumpi bolesnicima čijim je pumpama rok trajanja istekao, a koji nemaju mogućnosti nabavke novog uređaja.

Zahvaljujemo g. Krčadincu koji je prepoznao potrebe naših malih bolesnika te im ovom prilikom pomogao.

Zahvaljujemo, naravno, i sponzorima koji su ga pritom podržali: Oktal Pharma, NovoNordisk, Medtronic, Life Scan, Merk, Salvus i Roche
AŠU